31 октомври 2007

Те гласуват за Здравко Димитров

Елена Палавурова, продавач-консултант:

Имам две деца на 11 и на 6 гoдини, които по цял ден играят в карето между четирите блока на ул. Царевец. Но там имаше толкова много боклуци, тревата беше израснала толкова буйна, че по нищо личеше това да е градинка. От 15 г. живея тук и никой не се е сетил да направи нещо по въпроса. Прочетох съобщение, че Здравко Димитров организира почистването и се включих в инициативата заедно с големия ми син Лъчезар. Събрахме боклуците, децата сами боядисаха катерушките с боя, купена от Здравко. Дойде един много голям камион и чувалите с боклуци бяха изнесени. Друг камион изсипа пясък и децата вече има къде да играят. Сега всяка сутрин минавам покрай градинката, за да заведа по-малкото ми дете в детската градина и ми е изключително приятно да минавам оттам. Забелязвам, че вече и самите хора се стараят да пазят чисто – и децата, и възрастните. Говорих и с други майки, възхитени сме от това, което направи Здравко Димитров. Това е единственият кандидат-кмет, който обеща и направи нещо, още преди да бъде избран.

Чувала съм за него, че е много сериозен и разбрах, че в действителност е човек, на когото може да се разчита.


Ели Иванова, мениджър:

Градинката беше в такова окаяно състояние, че ми беше жал да я гледам, а аз самата живея на първия етаж и погледът ми е насочен все натам. Никой не е направил това, което направи Здравко Димитров. Досега се обръщаше внимание само на парка около новостроящата се църква. Всички останали зелени площи в квартала бяха превърнати направо в бунище. Прави ми впечатление, че след като се изчисти градинката на “Царевец”, всички съседи пазят чистота.

Здравко е израснал в този квартал и го боли за това как изглежда той. Стара комшийка съм му, защото още преди да бъде построен квартал “Хр. Смирненски”, ние живеехме в къщички наблизо. Познавам и прекрасното му семейство. Мога спокойно да завя, че това е предприемчив и отговорен човек. Бих се радвала изключително той да бъде човекът на такъв отговоен пост като кмет на район Западен. Него го боли истински за проблемите.

29 октомври 2007

Балотаж в Неделя за район „Западен”

До балотаж за район „Западен” се стигна в изборният ден на 28-ми октомври. Тази неделя – 4-ти октомври, гражданите ще трябва отново да дадат своя вот за районен кмет. Здравко Димитров постигна 36,49% на първият тур и така се очерта като най-вероятен победител. Като основен претендент на кандидатът на ГЕРБ се очертава Иван Атанасов – кандидатът на БСП събрал 24,05%. Очаква се Здравко Димитров да обедини вота на десните избиратели в района.

26 октомври 2007

Кандидатът за кмет подари дръвчета на гражданите

Вчера Здравко Димитров подари на жителите на района 450 дръвчета и храсти. Те са раздадени в градинките около блоковете до Гарнизонна фурна, ул. „Копривките”, бул. Копривщица”, както и градинките около блоковете срещу РИОКОЗ и до новостроящата се църква в квартала до кметството.

„Други кандидати предпочитат да харчат пари за плакати и билбордове, аз мисля, че и по-добре да се свърши нещо по-полезно за район „Западен”, което ще остане далеч след като изборите приключат”, каза Здравко Димитров. Той пожела на хората не сома да посадят дръвчетата, но и да се грижат за тях, защото район „Западен” е белите дробове на Пловдив. Днес Здравко Димитров ще раздаде още дръвчета и храсти в квартал „Прослав”. Това ще стане веднага след тържествената литургия за Димитровден в църквата „Св. Атанасий”. Пред седмица Здравко Димитров дари 500 лева лични средства за ремонта на храма.

Нова пешеходна пътека срещу магазин "Лекси"

Кандидатът за кмет на район „Западен” от коалиция ГЕРБ-ВМРО Здравко Димитров вчера откри нова пешеходна пътека пред магазин „Лекси” на бул. „Пещерско шосе”. „Преди месец по време на предизборните ми срещи с хората те споделиха, че това място е особено опасно за възрастните хора и деца и е необходимо да се направи пешеходна пътека”, каза Здравко Димитров. Със собствени средства той е осигурил проектирането, изработването и маркирането на пешеходната пътека. Вече са поставени и предупредителни знаци.

24 октомври 2007

Посещение в химическото чистене на ул. Равнища

Кандидатът за кмет на район „Западен” от коалиция ГЕРБ – ВМРО посети химическото чистене на ул. „Равнища” в сградата на читалище „Захари Стоянов”. Хората от персонала живеещи в район „Западен” заявиха, че ще задават въпроси към г-н Димитров когато стане кмет, стига да не ги забрави и да идва отново. Здравко Димитров за пореден път разясни своята идея за редовни среща с гражданите по време на своя мандат, на които те ще могат да споделят своите проблеми и да отправят актуални въпроси.

И те го познават

Георги Краешки – пенсионер:

Здравко и брат му бяха много добри момчета още като деца. Станаха и добри хора. Всички в квартала са доволни от това което Здравко направи, защото даде хляб на мнозина. Очаквам от него да се погрижи за благоустрояването на зелените ни площи, градинките, пейките. А и да се оправи с мръсотията.



Галя Каменова – ученичка:

Здравко Димитров се отнася добре с хората и се вслушва в мнението им. Много от квартала го познават. Усмихнат, приветлив- изобщо светъл човек, с когото ти е приятно да поговориш. Ще му кажа, че мене ме притесняват тъмните улици вечерно време и се надявам да реши и този проблем.



Костадин Стоянов – бизнесмен:

Познавам Здравко от много години. И като спортист беше добър, и като ръководител добре се справя с бизнеса си. Отзивчив е, не отказва услуги и винаги е готов да помогне. Ще го посъветвам първо да се заеме с инфраструктурата на района и най-сетне да се справи с дупките, тротоарите и паркирането. И понеже го познавам, знам, че като се захване, ще го направи.


Инж. Цветанка Кормева, пенсионерка:

Здравко го знам от малък, пред очите ми израсна. Харесвам го, защото е човечен, откровен, всеотдаен. Винаги е усмихнат. Ще се спре, ще поговори с всеки – и с млади, и със стари. Уважавам у него и това, че не се възгордя, а се отнася с всеки с уважение. Трябва да се погрижи да направи района ни по-чист, по-уреден, по-зелен.





Атанас Владиков – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски”:

Познавам Здравко като човек, който успя да съгради от нищото собствен устойчив бизнес и да го ръководи почтено и професионално. За кмет на район „Западен” е необходим точно такъв човек, който ще наблегне на развитието на района. Ред и благоустройство- това очаквам от него.Той залага своето име, името на родителите си и на целия екип, с който работи.

23 октомври 2007

Официално закриване на кампанията в София

Здравко Димитров присъства на официалното закриване на кампанията на ГЕРБ в София. Бойко Борисов призова за масово гласуване на 28 октомври, като заяви: "Нямаме ли абсолютно мнозинство и голяма победа все едно не сме победили". За това неформалният лидер на ГЕРБ подчерта, че откритото управление на партията означава, че всеки избран от ГЕРБ кмет или общински съветник ще подаде оставка, ако гражданите поискат от него това."Всички кандидати на ГЕРБ са подписали декларации, че ще постъпят така. Надявам се да изпълнят този ангажимент", каза Борисов.

Среща в шивашкия цех

Кандидатът за кмет на район „Западен” от коалиция ГЕРБ-ВМРО Здравко Димитров се срещна с работниците от шивашкия цех на „РАЗВИТИЕ 44М ЗАХАРИЕВ С-ИЕ”. Производството е съобразено с европейските стандарти по ISO. Фирмата произвежда дрехи и униформи основно за българския пазар. Здравко Димитров, сподели, че един от основните му приоритети като бъдещ кмет на район „Западен” ще бъде да създаде максимално благоприятни условия от страна на администрацията за развитие на бизнеса, за да има повече такива фирми в района. Работниците му пожелаха успех на изборите.

22 октомври 2007

СОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Кандидатът за кмет на район „Западен” Здравко Димитров направи дарение в СОУ „Кирил и Методий”, където някога е бил ученик. Кандидатът за кмет обзаведе кабинетът за първата езикова паралелка по гръцки език в страната, която е извън София. Училището се сдоби още и с нови баскетболни кошове за своята спортна площадка. Здравко Димитров лично ги изпробва заедно с децата.



20 октомври 2007

Среща с хората в района на Братската могила

Здравко Димитров се срещна с живеещите в района на Братската могила. Хората споделиха, че на ъгълът на бул. Свобода и ул. Ясна поляна се намира парк с неподдържана детска площадка. Дърветата по ул. Акация са твърде близо до сградите и е необходимо да бъдат санирани. По ул. Чернишевски, където се намира бюрото по труда, има много дупки и хлътнали дъждоприемни шахти. На ул. Гарибалди пък, е необходимо да се санират спешно дърветата, защото са твърде разклонени и буквално влизат в прозорците на хората. По ул. Тургенев тротоарите са разбити от корените на дърветата и затрудняват предвижването на пешеходците. Дупките по ул. Знаме са неизброими.

Здравко Димитров обясни, че това са проблеми, които могат да бъдат отстранени, стига районната администрация да прояви достатъчно далновидност.

19 октомври 2007

И те го познават

Боби Михайлов, председател на Българския футболен съюз:

Познавам Здравко от 1994 г., когато играех в „Ботев” – Пловдив. Открит, честен човек, което ще бъде важно за хората в района. Умее да работи в екип, тъй като е бил спортист, и то в колективната игра, каквато е баскетболът. Поне съм сигурен, че на него може да се разчита.



Мария Петрова, трикратна световна шампионка по художествена гимнастика:

Здравко е един много сърцат човек, устремен. Един от малкото ми познати хора, които безкомпромисно държи на думата си – когато каже нещо, винаги го изпълнява. Сърдечността му грабва сърцата на хората и най-важното – той не ги разочарова.




Д-р Васил Будев, помощник-ректор на Стоматологичния факултет на Медицинския университет:

За да се справи със задачите си, един кмет трябва да има здрав дух в здраво тяло, а това важи стопроцентово за Здравко. Познавам го от младежките ни години. Харесвам и чувството му за хумор. От другите му качества бих изтъкнал точната му преценка за хората, което му е от голяма полза.





Атанас Урдажанов, производствен директор в „ДИЛ ТУР” – Пловдив АД:

Познавам Здравко и като спортист, и като бизнесмен. Той е делови, спокоен, уравновесен и има опит в управлението. Справя се добре с бизнеса, а това означава, че е добър ръководител. Умее да работи с хора, да формира добър екип и съм сигурен, че ще се справи отлично с предизвикателството да стане кмет на район „Западен”.




Д-р Константин Марудов, уролог в МБАЛ „Пловдив”:

Ще ви кажа нещо, което със сигурност не знаете. Преди години Здравко много помогна на отделението ни. С това, от което имахме нужда. Направи го, защото знаеше при какви условия работехме, при какви условя бяха пациентите и какъв е халът на здравеопазването. Казвам ви го, защото от него няма да го чуете, а трябва да знаете що за човек е.

18 октомври 2007

На пазар в края на работния ден

Здравко Димитров и приятели посетиха късно следобед Четвъртък пазара. Продавачи и граждани живеещи на територията на район „Западен” разпознаха кандидатът за кмет и го спряха, за да му зададат въпроси. Някои поискаха автографи, а други го попитаха кога най-после район „Западен” ще бъде чист и подреден както „Тракия”. Здравко Димитров отговори, че след 28-ми ще даде всичко от себе си, за да преобрази района.




Посещание на Медицински Център (бившия Спортен Диспансер)

Днес кандидатът за кмет на район „Западен” Здравко Димитров посети Медицински Център (бившия Спортен Диспансер), където се срещна с управителя д-р Ненков и екипът му от специалисти. Лекарите споделиха, че имат желание да работят по програми за превенцеия на гръбначните и други често срещани заболявания при подрастващите. Подобни програми не съществуват самостоятелно в момента, но могат да се въведат в тези на училищата. Упражнения с лечебна цел могат и да бъдат въведени в часовете по физическо възпитание. Д-р Ненков разведе кандидат-кметът и екипът му из базата на медицинският център и спортната площадка. Здравко Димитров дари на Медицинския център тенис хилки и мрежи за баскетболни табла.

Спортните площадки в район "Западен"

Здравко Димитров оборудва игрищата в шест училища в район „Западен” и кв. „Прослав” с баскетболни табла. „Спортните площадки в район „Западен” са в трагично състояние. Ще реализирам идеята си да станат притегателен център за спорт, социално общуване и развлечение, снабдени с предпазни мрежи, застлани с изкуствена настилка и добре осветени, както за младите хора, така и за всички жители и гости на района.”


17 октомври 2007

Среща с хората от ул. "София"

Здравко Димитров посети хората живеещи на ул. „София”, която е успоредна на софийската жп линия. Основният проблем който хората поставиха засегна пустеещите зелени площи около глухата линия. Жителите на района желаят паркът там да се запази, за да могат децата им да имат къде да играят. Алтернативата, която хората не желаят е районът да се превърне в шумна индустриална зона, застроена с производствени цехове. Вече е започнало строителство за което гражданите се поинтересуваха дали е законно. Здравко Димитров отговори, че ще се консултира с архитекта на района във връзка с градоустройствения план.

“Западен” – чист и зелен

Кандидат-кметът на коалиция ГЕРБ-ВМРО за район “Западен” Здравко Димитров се включи в инициативата на младежите от МГЕРБ (Млади Граждани за Европейско Развитие на България), под надслов “Не мърсим и не рушим, а чистим и засаждаме”, която се провежда в района. Бяха засадени пет брезички, пет борчета и пет туи в градинката до новостроящата се църква. На място дойдоха настоящият кмет на района г-жа Маргарита Вакрилова и специалисти от отдел “Екология”, за да посочат къде да бъдат засадени дръвчетата. В акцията се включиха четирима младежи от организацията, както и хора от предизборния щаб на Здравко Димитров. “Колко малко трябва, за да запазим “зелените дробове на Пловдив” – район „Западен” чист и зелен, каза Здравко.

16 октомври 2007

Среща в ресторант "Глобус"

Живущи в района на бул. „Шести Септември”, ул. „Чернишевски”, ул. „Дарвин”, ул. „Знаме”, бул. „Свобода” се срещнаха с кандидат-кмета за район „Зпаден” Здравко Димитров в ресторант „Глобус”. Хората споделиха, че тротоарите в района са разбити от корените на дърветата, а самите дървета не са санирани от години. Шахтите по улиците са хлътнали, а дупките са нещо нормално. Както навсякъде в район „Западен” зелените площи са занемарени. Зад „Братската могила” има тоалетна, която не се поддържа и мястото около нея е напълно изоставено обрасло в растителност, превърнало се в сборище на наркомани.

Здравко Димитров разговаря лично с всеки от гражданите и обясни, че повечето от тези проблеми наистина са в правомощията на районния кмет и могат, и ще бъдат разрешени.

Почистване на градинката между ул. Дрян и ул. Царевец

Както беше обещал на хората живеещи в района на ул. Дрян и ул. Царевец, Здравко Димитров организира почистване на междублоковото пространство. В акцията се включиха членове на МГЕРБ (Млади Граждани за Европейско Развитие на България), както и младежи живеещи в района. Здравко Димитров лично поръча самосвал с пясък за отдавна празният пясъчник, а младежите и децата го разстлаха с ентусиазъм. Само за няколко часа градинката беше изцяло почистена от отпадъци, пясъчникът обновен, а пързалката и катеружките пребоядисани. Участниците бяха наградени с храни и напитки, но най-голямата награда за тях си остана по-приятният вид на градинката.

15 октомври 2007

Среща в района на ул. Копривките

Здравко Димитров покани на среща живеещите в района на Гарнизонна фурна. Срещата се осъществи в кафето на хранителен комплекс „Фреш”.

Посещение в СОУ "Елин Пелин"

Здравко Димитров се срещна с колектива на училище „Елин Пелин”. Учителите споделиха, че на оградата трябва да се сложат предпазни мрежи или билбордове, за да се спират топките, които отиват директно на улицата. Те казаха, че е необходимо да се асфалтира баскетболното игрище и да се сложат табла. Ние сме училище с екологична насоченост, но други училища получават екопроекти. Ние спечелихме проект, но от общината ни отрязаха лекторските, оплакаха се учителите. Те споделиха, че няма директна транспортна връзка с район „Южен”. Близо до училището беше сложен мигащ светофар, но той не е достатъчен за безпроблемното пресичане на учениците.

Здравко Димитров обеща да постави рингове, мрежи и баскетболни табла, но асфалтирането на площадката може да стане след 28-ми октомври.

13 октомври 2007

Проблемите в местността "Терзиите"

Здравко Димитров посети живеещите в местността „Терзиите” в кв. „Прослав”. Хората споделиха, че основният им проблем е свързан с комуникациите. Улиците не са асфалтирани, а на места са и трудно достъпни. Това затруднява придвижването на автомобили както на граждани, така и на бърза помощ, пожарната и чистотата. Контейнерите за боклук също са отдалечени от домовете на хората. Проблем в района са и ниските мощности в електрозахранването.

Кандидатът за кмет обясни, че е запознат с тези и подобни проблеми не само в местността „Терзиите”, но и в целия „Прослав”, като ги увери, че за всички квартални и подробни устройствени планове ще ги уведомява своевременно и ще им даде възможност да се запознаят подробно с тях преди влизането им в сила.

12 октомври 2007

Среща с работещите в "Сачи"

Здравко Димитров се срещна с работници от предприятието за производство на кренвирши „Сачи” в Прослав. На срещата присъства и производственият директор на ДИЛ-ТУР – Пловдив АД Атанас Урджанов. Работниците споделиха, че много често спира тока, а в района няма и каса на която да си плащат телефоните, проблема с домашните животни, които се разхождат по улиците е огромен. Не достигат и казаните за боклук. Работниците за пореден път поставиха проблема за подлеза под жп линията в кв. Прослав, който се наводнява при всеки дъжд. Здравко Димитров каза, че е запознат с тези проблеми и ще направи всичко възможно за тяхното решаване.

11 октомври 2007

Среща с хората от района в магазин "Лекси"


Здравко Димитров посети магазин „Лекси”, където заедно със своя екип се срещна с хора от района. Гражданите изразиха разочарование от настоящата администрация и споделиха своите очаквания към бъдещият кмет.

Кандидатът за кмет се срещна с майките на ройон "Западен"

Здравко Димитров се срещна с майки от район „Западен”, които посещават детската кухня на ул. Лерин. Младите жени споделиха, че са доволни от храната и персонала, но липсва навес пред кухнята и когато вали дъжд, няма къде да се приютят. Това беше повече от очевидно, тъй като денят беше дъждовен. През зимата проблемът е още по-сериозен.

10 октомври 2007

В района на ул. Дрян и ул. Царевец царува мръсотията

Здравко Димитров се срещна с хората живеещи в района на ул. Дрян и ул. Царевец. Хората се оплакаха главно от мръсотията в зеленото пространство между блоковете. Според тях мръсотията се дължи главно на липсата на кошчета за отпадъци – цялото междублоково пространство разполага само с едно препълнено кошче, което никой не почиства. Възрастните хора се събират в беседка, която е буквално обградена от боклуци. Гражданите не пропуснаха и да се оплачат, че през миналата година тревата е окосена само веднъж, а чистачките към кметството изобщо не влизат да чистят в градинката.

Здравко Димитров пое ангажимент, заедно с младежи от МГЕРБ и хора живеещи в района, да се направи почистване на градинката, а на по-късен етап да бъдат поставени и нови кошчета за боклук, които по-лесно да се обслужват. Зарадвани от неочакваният интерес към техните проблеми, хората подариха на кандидатът за кмет четирилистна детелина, която намериха в градинката и му пожелаха успех.




И те го познават

Стефка Костадинова

Със Здравко Димитров сме заедно още от ученическите години, познавам не само него, но и семейството му. Много се радвам, че стана освен добър спортист и отличен бизнесмен. Това означава, че има много добри мениджърски качества. Като цяло Здравко е човек, който щом се хване с нещо, го прави. Сто процента вярвам в него и мисля, че ще има много силен екип във всяка област. Здравко ще се справи.



Валентин Маринов – архитект

Ако трябва го кажа с три думи, Здравко Димитров е местен, свестен и известен. Особено в район „Западен”. Работил съм с него и го познавам като изключително делови човек. Той е от добрите примери, когато спорът прави един човек целеустремен, търпелив, настойчив и успешен. Баскетболът е отборен спорт и затова мисля, че той ще работи отлично в екип. Умее да преследва целите си докрай.




Евгени Петров – бивш комендант на Пловдивския гарнизон

Считам, че на тези мажоритарни избори трябва да се загърбят всички партии и да се избира личност, която ще върши работа. Не да се търсим работа за човека, а човек за работата. Познавам Здравко от 30 години. В негово лице виждам човек, който покрива всички изисквания за кмет. Познава слабите места на района, защото живее и работи в „Западен”.

Здравко е инициативен човек, който със собствени сили постига всичко. Аз и моето семейство ще гласуваме за него.



Иван Михайлов – собственик на „Металик” ООД

Познавам Здравко Димитров от 1989-а г. Работили сме заедно. Той е изключително коректен и делови човек. Уважавам неговия опит, не е корумпиран. Той поема отговорност. Когато каже нещо, държи на думата си докрай. На него може да се разчита сто процента.





Румен Киров – помощник-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски”

Здравко е инициативен, работлив и отзивчив. Имали сме долови отношения. Смятам, че ще успее като кмет. Той е човек, който полага много усилия, когато се захване с нещо и увлича и другите около себе си в постигане на целта. Смятам, че район „Западен” ще бъде добре с такъв кмет.

09 октомври 2007

Кандидатът за кмет посети ОУ "Драган Манчов"

Здравко Димитров се срещна с ръководството на ОУ „Драган Манчов”, където в момента учат 420 деца. Директорката разказа, че съжителството с Математическата гимназия създава известни проблеми, но те се решават в движение. На сесия на Общинския Съвет е взето решение да се построи надстройка над съществуващия стол, за да се разшири базата. Необходими са повече помещения за кабинети. Училището разполага със зъболекарски кабинет и стоматологичен стол, но няма специалист, който да работи там. Здравко Димитров обеща съдействие за осигуряване на периодични прегледи, които да се извършват от специалисти от Стоматологичният факултет.